اگر به دنبال افزایش امنیت محیط مسکونی و اداری خود هستید و مشتاقید بدانید که دوربین مدار بسته چگونه کار میکند ، در این آموزش با ما همراه باشید.
فهرست موضوعات این مقاله:
- سیستم دوربین مدار بسته به چه معنی است؟
- دوربین مدار بسته چگونه کار میکند؟
- اجزای اصلی دوربین مدار بسته را بشناسید
- نصب دوربین مدار بسته چگونه انجام می گیرد؟
سیستم دوربین مدار بسته به چه معنی است؟
قبل از پرداختن به موضوع اصلی اینکه دوربین مدار بسته چگونه کار میکند ، بهتر است ابتدا کمی در مورد معنا و مفهوم این سیستم صحبت کنیم. دوربین مدار بسته، در واقع یک دستگاه ضبط ویدئویی است که جزئیات اتقافات محیط مسکونی و یا محل کار شما را، به طور کامل فیلمبرداری می کند.
با استفاده از اتصال اینترنت، کاربران می توانند تصاویر ضبط شده را بر روی تلفن هوشمند خود، تبلت یا حتی رایانه شخصی خویش، مشاهده نمایند. شروع به کار برخی دوربین های مدار بسته با تشخیص حرکت، انجام می گیرد. به عبارت واضحتر اینکه، دوربین های مدار بسته با تشخیص حرکت، فورا شروع به کار می کنند و حتی قابلیت ارسال هشدار را نیز دارند.
این ابزار پر کاربرد را می توان یک وسیله بسیار سودمند برای افزایش امنیت خانه و محل کار، به شمار آورد. صاحبان خانه ها ترجیح می دهند در جریان تمامی اتفاقات خاص قرار بگیرند و از جزئیات حوادث با خبر باشند، همچنین می خواهند بدانند چه کسی به ساختمان رفت و آمد می کند. دوربین مدار بسته، وسیله ای سودمند برای دستیابی به این اهداف است و کار را برای شما آسانتر می کند.
دوربین مدار بسته چگونه کار میکند؟
برای اینکه دقیقا در جریان نحوه عملکرد دوربین مدار بسته قرار بگیرید، بهتر است انواع متفاوت آنها را بشناسید و ویژگی های خاص هر کدام را دریابید.
انواع دوربین مدار بسته چیست و چگونه کار میکند ؟
به طور کلی، دو نوع دوربین مدار بسته در بازار فروش تجهیزات امنیتی وجود دارد: نوع سیمی و بدون سیم.
دوربین مدار بسته بی سیم
دوربین مدار بسته بی سیم برای انتقال دادن تصاویر ضبط شده به سرور مبتنی بر فضای ابری از طریق وای فای عمل می کند. به این ترتیب، شما می توانید فیلم ارسال شده را با هر دستگاه متصل به اینترنتی، مشاهده کنید. اگرچه این مدل از دوربین مدار بسته عموما به عنوان دوربین بی سیم شناخته می شود اما لازم به ذکر است که آنها کاملا هم بی سیم نیستند چرا که برای اتصال به برق از سیم بهره می برند. البته برخی از آنها نیز دارای باتری های قابل شارژ هستند.
دوربین های بی سیم با نام دوربین های هوشمند نیز شناخته می شوند. این، به این علت است که از طریق برنامه ای در تلفن همراه شما، قابل کنترل است و به سادگی توانایی ادغام پیدا کردن با سایر دستگاه ها و همچنین سیستم های خانه هوشمند همچون بلندگوهای هوشمند، چراغ های هوشمند و دستیار گوگل را نیز دارند.
جالب است بدانید که برخی دوربین ها قابلیت تجزیه و تحلیل فیلم ها را نیز دارند. به این معنی که اطلاعاتی در مورد اینکه آیا بسته ای در جلوی درب خانه شما قرار دارد یا خیر و اینکه چه کسی در حیاط خانه شماست را ارائه می دهند.
دوربین مدار بسته سیمی
و اما دوربین های مدار بسته سیمی؛ این مدل به لحاظ فیزیکی به سایر دستگاه های ذخیره سازی فیلم در محل، دستگاه ضبط دیجیتال( DVR) و دستگاه ضبط فیلم شبکه(NVR) متصل می شود. این مدل دارای یک کابل اتصال دهنده است که دستگاه ذخیره سازی محلی را به آن متصل می کند.
در نتیجه امکان انتقال جریان برق و فیلم فراهم می شود. اگر چه دوربین مدار بسته سیمی قابلیت استفاده از وای فای را ندارد اما فرصت مشاهده فیلم را به واسطه یک کابل اترنت به اینترنت برای فاصله دور، فراهم می سازد.
اجزای اصلی دوربین مداربسته را بهتر بشناسید
در راستای بحث اینکه دوربین مدار بسته چگونه کار میکند ، درک اجزای اصلی این سیستم ها نیز مهم و اساسی به نظر می رسد.
دوربین ها؛ جزء ضروری هر سیستم مدار بسته
مجموعه گسترده ای از انواع دوربین های مدار بسته در بازار وجود دارد که هر کدام ویژگی منحصر به خود را شامل می شوند. آنها در دسته بندی ابتدایی و ارزان قیمت تا نمونه های پیشرفته و گران، طبقه بندی می شوند.
قبل از اقدام به خرید دوربین ها، بهتر است ابتدا هدف از خرید خود را به طور دقیق مشخص کنید. سپس مشخصات دوربین ها را مورد بررسی قرار داده و بسته به بودجه در نظر گرفته شده، اقدام به خرید کنید.
کابل ها؛ اتصال دهنده دوربین به دستگاه ضبط
با وجود اینکه در مدل های پیشرفته، اتصال دوربین به دستگاه ضبط از طریق بلوتوث یا… انجام می گیرد اما نمونه های نیز وجود دارند که نیازمند اتصال از طریق کابل هستند. به همین دلیل، کابل ها نیز از قطعات مهم یک سیستم دوربین مدار بسته به شمار می روند.
جالب است بدانید که برخی دوربین های مدار بسته این قابلیت را دارند تا به واسطه دریافت انرژی خورشیدی کار کنند اما با این حال، آنها باید دارای یک منبع تغذیه اصلی و یا یک منبع تغذیه اضطراری متصل به سیم نیز باشند تا در صورت قطع جریان برق، خللی در عملکرد آنها صورت نگیرد و همچنان وظیفه خود را به خوبی انجام دهند.
این اتصال معمولا از طریق یک کابل ترکیبی- ادغام کابل کواکسیال RG59(وظیفه انتقال دهندگی فیلم را برعهده دارد) و کابل برق 16 دو سیم انجام می گیرد.
اتصال دهنده BNC
با توجه به اینکه در انتهای تمامی کابل های کواکسیال RG59 یک اتصال دهنده BNC در نظر گرفته شده است، هر دوربین دقیقا به کانال مناسب به خود، متصل می گردد.
منبع تغذیه؛ تامین انرژی سیستم را بر عهده دارد
منبع تغذیه دوربین های مدار بسته با توجه به میزان برق مورد نیاز، متفاوت هستند؛ برخی به برق 12 ولت نیاز دارند و بعضی دیگر به برق 120 ولت. بنابراین، بسیار مهم و ضروری است که دقیقا دوربین مدار بسته و منبع تغذیه به کار برده شده در طراحی آن، با یکدیگر سازگاری داشته باشند.
لازم به ذکر است که هر دوربین مدار بسته الزاما به خروجی مبتنی بر منبع تغذیه و منبع تغذیه نیز به منبع اضطراری منزل شما، متصل است. از آنجایی که برخی از این پاور ها به قابلیت ذخیره انرژی اضطراری تجهیز شده اند، به طور مستقیم به جریان برق اصلی در خانه شما متصل می شوند.
ضبط کننده های ویدئویی
علاوه بر تمامی قطعات فوق که به تفصیل در مورد آنها صحبت کردیم، جزء مهم دیگری نیز وجود دارد که وظیفه ثبت تصاویر را انجام می دهد و در راستای درک اینکه دوربین مدار بسته چگونه کار میکند، بسیار موثر است.
هر بار که یک دوربین مدار بسته، صحنه ای را ثبت می کند، دستگاه ضبط کننده ویدیویی ، فورا آن را بایگانی کرده و این امکان را در اختیار کاربران قرار می دهد تا بتوانند بعد از گذشت مدت زمانی ، به فیلم ذخیره شده دسترسی داشته باشند. دستگاه های ضبط کننده به دو شکل کلی در بازار موجود هستند:
ضبط کننده DVR:
ضبط کننده DVR معمولا با نام ضبط کننده دیجیتال نیز معرفی می شود که در واقع جایگزین ضبط کننده مدرن آنالوگ(دستگاه های متکی به نوار های ویدئویی) به شمار میرود. عملکرد این ضبط کننده به این شکل است که فیلم دوربین آنالوگ را در قالب فریم شخصی دریافت می کند و سپس آن را به فرمت دیجیتال تبدیل کرده و قابل مشاهده می کند( این کار در فاصله چند ثانیه انجام می گیرد).
در صورتی که فضای هارد دیسک شما به جهت ذخیره سازی موارد ضبط شده زیاد، پر باشد، امکان ثبت مورد جدید وجود نخواهد داشت. بنابراین بهتر است هرازگاهی حافظه دستگاه را چک کرده و آن را تخلیه کنید.
ضبط کننده NVR:
ضبط کننده NVR عموما به عنوان ضبط کننده ویدئویی شبکه به بازار عرضه می شود و عملکردی تقریبا مشابه نمونه قبل دارد (NVR ها سازگاری بسیار خوبی با دوربین های آی پی(IP) دارند). یکی از مزیت های مهم این ضبط کننده ویدئویی، امکان انتقال تصاویر به تلفن هوشمند یا مرور گر وب است. ضبط کننده NVR این کار را از طریق روتر شبکه یا سوئیچ انجام می دهد.
نکته: انتخاب هر کدام از دو نوع فوق؛ باید بر اساس هارد دیسک های نظارتی شما انجام گیرد. هارد دیسک های دوربین مدار بسته در مقایسه با هارد های قدیمی تر، بادوام تر بوده و امکان کارایی 24 ساعته را در اختیار کاربران قرار می دهد.
نصب دوربین مدار بسته چگونه انجام می گیرد؟
حال که دانستیم دوربین مدار بسته چگونه کار میکند بهتر است کمی هم در مورد نحوه نصب این سیستم بدانید. نصب دوربین مدار بسته، مستلزم دانش تخصصی و مهارت عملی در کابل کشی و رعایت اصول اصلی نصب، است. اینکه دوربین ها در کجا قرار بگیرند و چه محدوده ای را فیلمبرداری کنند و یا اینکه تنظیمات نرم افزاری آنها چگونه صورت می گیرد، مواردی هستند که نصب آنها را توسط افراد آموزش دیده یادآور می شوند.
به همین جهت برای نصب سیستم دوربین مدار بسته، حتما از یک نصاب حرفه ای بخواهید این کار را برای شما انجام بدهد.
جهت خرید انواع دوربین مداربسته می توانید از فروشگاه آنلاین لن تصویر بازدید کنید و در صورت نیاز با کارشناسان ما در تماس باشید. در نهایت میتوانید به صورت آنلاین و در کمتر از چند دقیقه ثبت سفارش خود را انجام دهید.