اگر نگاهی به اطراف خود بیندازیم خواهیم دید که دوربین مدار بسته به یکی از الزامات زندگی امروزی تبدیل شده است. در واقع کمتر مکانی وجود دارد که استفاده از این نوع دوربین ها در آن مشاهده نشود. در سال های گذشته استفاده از دوربین های مدار بسته محدود به مکان های تجاری، اداری و کاری بود. اما امروزه با توجه به پیشرفتی که در این حوزه به وجود آمده است، استفاده از آن را حتی در محیط های شخصی مانند منازل مسکونی نیز می توان مشاهده کرد.
دوربین مدار بسته یکی از جدیدترین تکنولوژی های روز دنیا می باشد که از آن به عنوان دستگاهی برای ضبط تصاویر استفاده می کنند. تکنولوژی ساخت این نوع دوربین ها به این شکل است که با استفاده از آن می توان به راحتی از تمام زوایای مکان مورد نظر تصویربرداری کرده و تصاویر را برای مدتی مشخص ذخیره کرد.
با توجه به نوع کاربرد دوربین های مدار بسته معمولا یکی از سوالات مهمی که برای بسیاری از افراد به وجود می آید در رابطه با ضرورت استفاده از آن می باشد. برای پاسخگویی به این سوال باید گفت: افزایش جمعیت شهر ها و در واقع گسترش زندگی شهرنشینی، نیاز به امنیت را به شکل چشمگیری افزایش داده است. به همین دلیل استفاده از ابزار های امنیتی نیز به همین میزان افزایش یافته است. از جمله ابزار های امنیتی پرکاربرد دوربین مدار بسته می باشد.
چرا باید از دوربین مداربسته استفاده کنیم ؟
استفاده از دوربین های مدار بسته از آن جهت که نقش مهمی در تامین امنیت در مکان های مختلف دارند از اهمیت بالایی برخوردار می باشند. البته این مورد تنها مورد ضرورت استفاده از این نوع دوربین ها نیست و دلایل متعدد دیگری نیز برای استفاده از آن وجود دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد.
کاهش میزان وقوع جرم
دوربین مداربسته به این دلیل که باعث ایجاد رعب و وحشت در سارقین می شود، می تواند از وقوع جرم پیشگیری کند. هنگامی که سارقی اقدام به سرقت می نماید، در قدم اول به بررسی ابزار های امنیتی مکان مورد نظر می پردازد. زمانی که مکان مورد نظر از لحاظ ابزار های امنیتی در سطح بالایی باشد، احتمال وقوع جرم در آن کاهش می یابد چرا که سارقین همواره به دنبال مکان های بی دردسر برای سرقت می باشند.
قابل استناد در محاکم قضایی
همان طور که گفته شد تمام تصاویر در دوربین های مدار بسته ضبط و ذخیره می شوند و از همین جهت می توان از آن در محاکم قضایی به عنوان سند و مدرک معتبر استفاده کرد.
ایجاد حس آرامش
با توجه به این که دوربین مداربسته می تواند نقشی موثر در تامین امنیت محیط داشته باشد، می توان از آن به عنوان یک ابزار برای ایجاد حس آرامش در هر مکانی یاد کرد. در واقع هنگامی که از دوربین های مدار بسته در محل زندگی یا محل کار استفاده می شود، نوعی حس مصون بودن به فرد دست می دهد.
جلوگیری از امکان دسترسی به اطلاعات محرمانه
یکی از عمده کاربرد های دوربین مداربسته استفاده از آن در محیط های کاری می باشد. از طرفی در محیط های کاری همواره رقبایی وجود دارند که به هر طریقی به دنبال پیشی گرفتن از رقبای خود هستند. این نوع رقابت باعث شده است که گاهی برخی از رقبا بخواهند از روش های مختلف مانند روش های غیر قانونی به اطلاعات محرمانه رقبای خود دست یابند. استفاده از دوربین های مدار بسته در چنین محیط هایی می تواند امکان دسترسی به اطلاعات محرمانه را به شکل چشمگیری کاهش دهد.
افزایش راندمان کاری
تکنولوژی به کار برده شده در دوربین مداربسته این امکان را برای کارفرمایان به وجود آورده است که بتوانند به طور همزمان تصاویر ضبط شده را بر روی گوشی همراه و یا مانیتور کامپیوتر مشاهده کنند. بنابراین، استفاده از این نوع دوربین ها در محیط های کاری می تواند باعث افزایش راندمان کاری کارکنان شود. در واقع در چنین محیط هایی کارفرمایان می توانند به وسیله ی تصاویر ضبط شده توسط دوربین ها بر نحوه ی عملکرد کارکنان نظارت داشته و به این ترتیب راندمان کاری آن ها را افزایش دهند.
انواع دوربین مدار بسته
اگر برای خرید دوربین مدار بسته سری به بازار زده باشید انواع و اقسام آن را با مدل ها و کاربرد های مختلف مشاهده کرده اید که هر یک دارای ویژگی های متفاوتی هستند. اما برای این که بتوانید خریدی درست و مطمئن داشته باشید لازم است اطلاعات کافی در رابطه با انواع دسته بندی دوربین های مدار بسته داشته باشید.
به طور کلی دوربین های مدار بسته را بر اساس 4 فاکتور اصلی دسته بندی می کنند که به قرار زیر می باشند:
- تکنولوژی ساخت
- بدنه دوربین
- رزولوشن و کیفیت دوربین
- لنز دوربین
دسته بندی دوربین مدار بسته بر اساس تکنولوژی ساخت
موضوعی که در تکنولوژی ساخت دوربین مدار بسته مورد بررسی قرار می گیرد چگونگی ارسال اطلاعات و تصاویر می باشد. به این ترتیب می توان گفت که این دوربین ها تصاویر را به دو شکل آنالوگ یا تحت شبکه ارسال می کنند.
دوربین های مدار بسته آنالوگ
همان طور که از نام آن برمی آید در این نوع دوربین ها برای ارسال تصاویر از سیگنال های آنالوگ استفاده می شود. در واقع دستگاهی که در این نوع دوربین ها وظیفه ی ارسال تصاویر را دارند به صورت آنالوگ یا همان DVR هستند. برای نصب این دوربین ها از کابل های کواکسیال استفاده می کنند. از جمله ویژگی های این نوع دوربین ها می توان به قیمت پایین و سهولت در نصب اشاره کرد.
دوربین های مدار بسته تحت شبکه
ارسال اطلاعات در این نوع دوربین ها به شکل دیجیتال و در واقع تحت پروتکل های شبکه می باشد. ذخیره اطلاعات در دوربین مدار بسته تحت شبکه به صورت NVR می باشد و برای نصب آن ها از کابل های شبکه استفاده می کنند. از ویژگی های این نوع دوربین ها می توان به قابلیت هوشمند پردازش تصاویر و کیفیت بالای آن اشاره کرد.
دسته بندی دوربین مدار بسته بر اساس بدنه دوربین
بدنه دوربین مدار بسته یکی از معیار هایی است که به کمک آن می توان به دسته بندی دوربین ها پرداخت. از جمله دسته بندی های این حوزه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
دام
دام در زبان انگلیسی به معنای گنبد می باشد و به دلیل شکل ظاهری که این نوع دوربین ها دارند این نام را برای آن انتخاب کرده اند. از دوربین دام معمولا در محیط های داخلی استفاده می کنند. برای ساخت بدنه این نوع دوربین ها معمولا از پلاستیک استفاده می کنند.
بولت
شکل ظاهری این نوع دوربین ها به شکل استوانه و یا مکعب مستطیل است. این نوع دوربین ها را می توان زیر سقف و یا بر روی دیوار ها نصب کرد. دوربین های بولت به دلیل بدنه مقاومی که دارند می توانند گزینه ی مناسبی برای نصب در محیط های بیرونی باشند.
باکس
این نوع دوربین مداربسته با نام دوربین صنعتی نیز در بازار شناخته می شود. همان طور که از نام آن نیز برمی آید از آن در محیط های صنعتی استفاده می کنند.
اسپیددام
تمام دوربین هایی که قابلیت گردش داشته باشند، در این گروه دسته بندی می شوند. نکته ی جالب توجهی که در این دوربین ها وجود دارد این است که به راحتی می توان از راه دور گردش دوربین ها را کنترل کرد. البته قیمت این نوع دوربین ها نسبت به سایر دوربین ها بیشتر می باشد.
چشم ماهی
این نوع دوربین مداربسته را می توان در گروه دوربین های 360 درجه دسته بندی کرد. از ویژگی های این نوع دوربین ها می توان به زاویه دید وسیع آن اشاره کرد.
مینیاتوری
این نوع دوربین ها که با نام دوربین مخفی نیز شناخته می شوند از جمله دوربین های کوچکی هستند که به دلیل ابعاد کوچکش نام مخفی را برای آن در نظر گرفته اند.
دسته بندی دوربین مدار بسته بر اساس کیفیت تصویر
کیفیت تصویر یکی از موضوعات مهم در دوربین مداربسته می باشد. به همین دلیل نوعی دسته بندی بر اساس رزولوشن و کیفیت تصویر برای این نوع دوربین ها در نظر گرفته شده است. کیفیت دوربین های مدار بسته هم مانند هر دوربین دیگری بر حسب مگاپیکسل می باشد.
هر چه تعداد پیکسل های تصویر بیشتر باشد می توان انتظار تصویر با کیفیت تری را داشت. معمولا دوربین های مدار بسته با کیفیت های 1 تا 8 مگاپیکسل در بازار موجود می باشند.
دسته بندی دوربین مدار بسته بر اساس نوع لنز
نوع لنز به کار برده شده در دوربین مداربسته هم می تواند به عنوان معیاری برای دسته بندی در نظر گرفته شود که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- لنز ثابت: فاصله کانونی این دوربین ها ثابت بوده و در واقع زاویه دید در این نوع دوربین ها قابل تغییر نیست.
- لنز متغیر: در این نوع دوربین ها امکان تنظیم فوکوس و همچین امکان تغییر فاصله کانونی وجود دارد.
- لنز متغیر موتورایز: لنز های این نوع دوربین ها مانند لنز های متغیر می باشد با این تفاوت که تغییرات فاصله کانونی از طریق موتور و به صورت خودکار انجام می شود.
امیدواریم که این آموزش توانسته باشد به شما در ضرورت استفاده از دوربین مدار بسته کمک کند. در صورتی که نیاز به انواع دوربین های مداربسته و تجهیزات امنیتی دارید، میتوانید از طریق فروشگاه آنلاین ما به جستجوی این تجهیزات بپردازید و یا با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید. در نهایت ثبت سفارش شما در کمتر از 5 دقیقه صورت خواهد گرفت. در خدمت شما هستیم.